Günün Tüm Haberleri   |   Gazete Birinci Sayfaları   |   GiriÅŸ sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Hakkımızda   |   Künye   |   Ä°letiÅŸim   |   Sitene haber ekle   |   RSS
 
  20 Nisan 2024 Cumartesi  
 
   
   
 
9 AÄŸustos 2012 PerÅŸembe - 05:58

F.Bahçe’nin ayak sesleri: Kocaman'dan ilk galibiyet

Fenerbahçe UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Vaslui’yi 4-1 yenerek tur atladı

F.Bahçe’nin ayak sesleri: Kocaman dan ilk galibiyet

Fenerbahçe, Åžampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 1-1'in rövanşında Vaslui'yi 4-1 yendi... Kuyt skor 1-1 iken attığı 2 golle kilidi açtı... Aykut Kocaman, Avrupa'daki ilk galibiyetini aldı

Sarı-lacivertli ekip 12'de Caner'in golüyle öne geçti. Rumen ekibi 14'te Niculae ile dengeyi buldu. Volkan, 54'te N'Doye'nin penaltısını kurtardı. Sonra sahneye Kuyt çıktı; 70 ve 77'deki golleriyle turu getirdi. Sow +91'de skoru belirledi.

VASLUÄ°: 1 - FENERBAHÇE: 4

STAT: Ceahlaul
HAKEMLER: Sergei Karasev, Tikhon Kalugin, Dmitri Mosyakin (Rusya)

VASLUÄ°: Coman, Milanov, Varela, Charalambous, Salageanu, Antal (Dk. 83 Zsiga), Caue (Dk. 73 Sburlea), N'Doye (Dk. 79 Raul Costin), Sanmartean, Stanciu, Niculae
TEKNÄ°K DÄ°REKTÖR: Marius Sumudica

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Bekir Ä°rtegün, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topuz, Selçuk Åžahin, Cristian, Caner Erkin (Dk. 61 Stoch), Alex (Dk. 81 Mehmet Topal), Kuyt (Dk. 85 Sow)
TEKNÄ°K DÄ°REKTÖR: Aykut Kocaman

GOLLER: Dk. 12 Caner Erkin, Dk. 71 ve Dk. 76 Kuyt, Dk. 90 1 Sow (Fenerbahçe), Dk. 14 Niculae (Vaslui)
SARI KARTLAR: Dk. 40 N'Doye, Dk. 75 Milanov (Vaslui), Dk. 42 Caner Erkin, Dk. 58 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 73 Stoch (Fenerbahçe)

Ä°LK YARIDAN POZÄ°SYONLAR

2. dakikada ceza alanı içinde saÄŸ çaprazda topla buluÅŸan Kuyt'ın pasında Alex'in ceza alanından yaptığı aşırtma vuruÅŸta, kaleci Comon topa sahip oldu.

9. dakikada Kuyt'ın pasıyla ceza alanına giren Cristian'ın vuruşunda, top yandan auta gitti.

12. dakikada Kuyt'ın pasıyla saÄŸ kanatta hareketlenen Gökhan Gönül'ün ortasında, ceza sahası içinde önündeki Milanov'a raÄŸmen yükselerek kafayı vuran Caner Erkin, meÅŸin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

14. dakikada Vaslui beraberlik golünü attı. Bu dakikada saÄŸdan Sanmartean'ın ortasında savunmada Selçuk Åžahin, Bekir Ä°rtegün ve Gökhan Gönül topa müdahale edemeyince arka direkte topa sahip olan Niculae meÅŸin yuvarlağı yerden bir vuruÅŸla aÄŸlarla buluÅŸturdu: 1-1

24. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın soldan kullandığı taç atışında ceza alanı içinde Cristian'ın kafayla aşırdığı topa Alex'in geliÅŸine vuruÅŸunda, top yandan auta çıktı.

28. dakikada ceza alanı dışından Cristian'ın sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

31. dakikada Antal'ın pasıyla ceza alanı içinde penaltı noktası üzerinde müsait durumda topla buluÅŸan Stanciu'nun sert ÅŸutunda, kaleci Volkan Demirel'in elinden dönen meÅŸin yuvarlağı savunma uzaklaÅŸtırdı.

41. dakikada soldan Stanciu'nun kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde N'Doye'nin kafa vuruÅŸunda top yandan auta çıktı.

45+1. dakikada Caner Erkin soldan ortasında Varela'nın ıskaladığı topa kale önünde müsait durumda dokunan Selçuk Åžahin, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meÅŸin yuvarlağı üstten auta gönderdi.

Ä°KÄ°NCÄ° YARIDAN POZÄ°SYONLAR

50. dakikada saÄŸdan Mehmet Topuz'un ortasında arka direkte müsait durumda bulunan Caner Erkin topu kontrol edemeyince savunma topu uzaklaÅŸtırdı.

52. dakikada ceza alanı dışından Sanmartean'ın kullandığı serbest vuruÅŸta top ceza alanı içinde barajdaki Caner Erkin'in eline çarpınca hakem Sergei Karasev penaltı noktasını gösterdi.

53. dakikada N'Doye'nin kullandığı penaltı atışında kaleci Volkan Demirel'den dönen topu savunma uzaklaÅŸtırdı.

70. dakikada Alex'in soldan kullandığı korner atışında ceza yayı üzerine gelen topa Caner Erkin geliÅŸine vurdu. Altı pasta üzerine gelen topu göÄŸsüyle indiren Bekir Ä°rtegün'ün volesinde top üstten auta çıktı.

71. dakikada saÄŸdan korner çizgisine kadar inen Gökhan Gönül'ün yerden ortasında ceza alanı içinde topla buluÅŸan Kuyt'ın sert ÅŸutunda, üst direÄŸe çarpan top filelere gitti: 1-2

76. dakikada ceza alanı dışından sol çaprazdan Alex'in kullandığı serbest vuruÅŸta, arka direkte müsait durumda topla buluÅŸan Kuyt, düzgün bir vuruÅŸla meÅŸin yuvarlağı aÄŸlara göndererek, kendisinin 2., takımının 3. golünü attı: 1-3

79. dakikada ceza alanı içinde Sburlea'nın kafa vuruÅŸunda, top yandan auta çıktı.

80. dakikada ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Antal, kötü bir vuruÅŸ yapınca ileri çıkan kaleci Volkan Demirel üzerine gelen topu kontrol etti.

83. dakikada ceza alanı dışından Sanmartean'ın kullandığı serbest vuruÅŸta, ceza alanı içinde Milanov'un kafa vuruÅŸunda kaleci Volkan Demirel yatarak topa sahip oldu.

89. dakikada Gökhan Gönül'ün saÄŸdan ortasında ön direkte yakın mesafeden Sow'un vuruÅŸunda, top direÄŸin yanından auta çıktı.

90+1. dakikada Cristian'ın pasıyla ceza alanı dışında saÄŸ çaprazda topla buluÅŸan Sow, ceza alanına girmeden sert bir vuruÅŸla topu aÄŸlara göndererek, farkı 3'e çıkardı: 1-4

90+5. dakikada Niculae'nin vuruÅŸunda kaleci Volkan Demirel topu çıkardı.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe, UEFA Åžampiyonlar Ligi play-off turunda mücadele edecek. Sarı-lacivertlilerin rakibi 10 AÄŸustos Cuma günü çekilecek kuranın ardından belli olacak.

Sarı-lacivertli futbolcular maçtan sonra taraftarlarının olduÄŸu tribüne giderek, tur sevincini paylaÅŸtı.

BAÅžKAN YILDIRIM TAKIMI KUTLADI

KarşılaÅŸmanın ardından soyunma odasına giden kulüp baÅŸkanı Aziz Yıldırım'ın takımı kutladığı bildirildi.

Yıldırım'ın oyuncuları galibiyetten dolayı tebrik ederek, bundan sonraki maçlar için de baÅŸarılar dilediÄŸi kaydedildi.

AYKUT KOCAMAN'IN Ä°LK GALÄ°BÄ°YETÄ°

Sarı-lacivertli takımla 6. Avrupa kupası maçına çıkan teknik direktör Aykut Kocaman, ilk galibiyetini aldı ve ilk kez tur atladı.

Fenerbahçe, Aykut Kocaman yönetiminde 6 Avrupa kupası maçında 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi elde etti.

Kocaman yönetiminde 2010-2011 sezonunda UEFA Åžampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Ä°sviçre'nin Young Boys takımıyla deplasmanda 2-2 berabere kalıp, kendi sahasında 1-0 yenilerek elenen sarı-lacivertliler, aynı sezon UEFA Avrupa Ligi play-off turunda da Yunanistan'ın PAOK takımına deplasmanda 1-0 yenilip, kendi sahasında 1-1 berabere kalarak, Avrupa'ya erken veda etmiÅŸti.

Geçen sezon Avrupa kupalarından men edildiÄŸi için Avrupa arenasında yer alamayan Fenerbahçe, bu sezon ise Vaslui ile kendi sahasında yaptığı maçta da 1-1 berabere kalmıştı. Deplasmanda Vaslui'yi 4-1 yenen sarı-lacivertliler, Kocaman yönetiminde ilk galibiyetini aldı ve ilk kez Avrupa'da tur atladı.

BU SEZON Ä°LK GALÄ°BÄ°YET

Vaslui'yi 4-1 yenen Fenerbahçe, ayrıca bu sezon ilk galibiyetini aldı.

Yeni sezon hazırlık döneminde yaptığı 3 maçtan beraberliklerle ayrılan Fenerbahçe, Vaslui ile kendi sahasında yaptığı ilk resmi maçta da kazanamamıştı.

Avusturya kampında MTK BudapeÅŸte ve Newcastle United ile 1-1 berabere kalan sarı-lacivertli ekip, Dinamo Tiflis karşısından da 0-0'lık sonuçla ayrılmıştı. Fenerbahçe'nin Wisla Krakow ile yaptığı maç da yaÄŸmur nedeniyle tamamlanamamıştı.

Sarı-lacivertliler, Vaslui ile Fenerbahçe Åžükrü SaracoÄŸlu Stadı'nda bu sezon taraftarının önünde çıktığı ilk resmi maçta ise 1-1 berabere kaldı.

Fenerbahçe, Vaslui ile deplasmanda yaptığı maçta 4 gol birden atarak, bu sezon ilk galibiyetini 4-1 gibi farklı bir skorla elde etti.

VOLKAN DEVLEÅžTÄ°

Kaleci Volkan Demirel, Vaslui maçında kalesinde adeta devleÅŸti.

Ä°lk yarıda 31. dakikada penaltı noktası üzerinde müsait durumda topla buluÅŸan Stanciu'nun sert ÅŸutunda topu çıkaran milli kaleci, ikinci yarıda da 53. dakikada N'Doye'nin kullandığı penaltı atışında gole izin vermedi.

Volkan, karşılaÅŸmada birçok pozisyonda da kalesinde baÅŸarıyla mücadele ederek, galibiyete büyük katkı saÄŸladı.

KUYT Ä°LK GOLLERÄ°NÄ° ATTI

Fenerbahçe'nin yeni transferi Dirk Kuyt, sarı-lacivertli formayı giydiÄŸi 2. resmi maçında ilk gollerini attı.

KarşılaÅŸmada forvet oynayan Hollandalı futbolcu, 71 ve 76. dakikalarda attığı 2 golle galibiyette büyük rol oynadı.

Bu arada Liverpool'da oynarken Rapid BükreÅŸ formasını giyen Vaslui'nin kalecisi Coman'a gol atan Kuyt, Fenerbahçe formasıyla da Coman'a gol atmayı baÅŸardı.

SOW VE CANER SÄ°FTAH YAPTI

Vaslui ile yapılan iki maçta da yedek soyunan Moussa Sow, 85. dakikada Kuyt'ın yerine oyuna girdikten 6 dakika sonra 90 1. dakikada güzel bir gol attı.

Geçen sezon devre arasında sarı-lacivertli takıma gelen Senegalli futbolcu, Fenerbahçe'de Avrupa kupalarındaki ilk golünü kaydetti.

Caner Erkin de sarı-lacivertli formayla Avrupa'daki ilk golünü attı.

VASLUÄ° EVÄ°NDE Ä°LK KEZ YENÄ°LDÄ°

Avrupa kupalarında kendi sahasında maç kaybetmeyen Vaslui, ilk kez maÄŸlup oldu.

Romanya'da 10 yıl önce kurulan ve son 5 sezondur Avrupa kupalarında mücadele eden Vaslui, daha önce evinde oynadığı 11 Avrupa maçında da yenilgi yüzü görmemiÅŸti.

Rumen temsilcisi, 11 maçta 6 galibiyet alırken, 5 maçtan da beraberlikle ayrılmıştı. Vaslui, Avrupa'da kendi sahasında yaptığı 12. maçta ilk kez Fenerbahçe'ye yenildi.

F.BAHÇELÄ° TARAFTARLAR MEÅžALE YAKTI

KarşılaÅŸmanın 34. dakikasında Fenerbahçeli taraftarlar, tribünde meÅŸaleler yaktı.

MeÅŸaleleri bir süre sallayan sarı-lacivertliler, daha sonra sahaya doÄŸru attı. Güvenlik güçleri saha kenarındaki piste gelen meÅŸaleleri hemen söndürdü.

VASLUÄ° TARAFTARI STADI ERKEN TERK ETTÄ°

Vaslui taraftarları karşılaşmanın ikinci yarısında Kuyt'ın arka arkaya attığı gollerden sonra stadı erken terk etmeye başladı.

Özellikle Kuyt'ın 76. dakikada attığı golle durumu 3-1 yapıp, farkı ikiye çıkarmasının ardından umutlarını yitiren Rumen taraftarlar, stattan ayrılmaya baÅŸladı.

Vaslui taraftarları, penaltı atışından yararlanamayan N'Doye'yi 79. dakikada oyundan çıkarken yuhaladı.

TARAFTARLAR ARASINDA GERGÄ°NLÄ°K

KarşılaÅŸma için Piatra Neamt kentine gelen Fenerbahçeli taraftarlarla, Vaslui taraftarları arasında maç öncesinde gerginlik yaÅŸandı. Maçtan önce kentte gezen sarı-lacivertli taraftarlar, rakip takım taraftarlarıyla karşılaşınca karşılıklı tezahüratlar yaptılar. Araya giren güvenlik güçleri olay çıkmasını önledi. Güvenlik güçleri maçtan önce stat çevresinde önlemler aldı. Stada giden yolları kapatan polis, özel araçları stat çevresine almadı. Araçlarından inen taraftarlar yürüyerek stada geldi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORÄ°DEKÄ° DÄ°ÄžER HABERLER
Aziz Başkan gözyaşlarıyla döndü
Aziz Yıldırım başkanlığındaki ilk yönetim kurulu toplantısına İlhan Ekşioğlu ...
Olimpiyat değil seks oyunları
“Sporcular olimpiyat köyünün her yerinde seks yapıyordu. Çimlerde, binaların ...
Egemen, fedayı değil Fener'i seçti
Beşiktaş, Egemen Korkmaz ile olan sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti.
 
Yargıtay onayana kadar Aziz Başkan
16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin şike ve teşvik davası hakkında verdiği karar ...
Kartal'a banka pençesi
581 milyon TL borcu olan Kartal'ın geleceğe dönük 190 milyonluk geliri ipotek altında
Kara Kartal'ın kara tablosu
Büyük bir ekonomik buhran içinde bulunan Beşiktaş da G.Saray'ın uyguladığı yöntemle nefes alacak.
 
Fener'den savaş ilanı
F.Bahçe yönetimi, Tahkim Kurulu'nun İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve ...
Süper Final süper gelir: 610 milyon
Zorlu şike sürecine rağmen kulüpler naklen yayın havuzundan köşeyi döndü
Volkan Demirel muhabire saldırdı: Seni aldıracağım!
2014 Dünya Kupası Eleme Grubu maçlarına Avusturya'da hazırlanan A Milli ...
 
 
   PÄ°YASALAR     
       
  32,5004   34,6901  
       
  9.693,000   2.496,8600  
   GÃœNÃœN MANÅžETLERÄ°     
 
Günün tüm haberleri »
   BASIN TOPLANTISI & AJANDA     
  • Ekonomi
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk
    Ceylan Intercontinental
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Ekonomi Gazetecileri DerneÄŸi (EGD) BuluÅŸmaları devam ediyor... Bu kapsamda 7 Haziran 2012 PerÅŸembe günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik...
  • EÄŸitim
    Türk Eğitim Vakfı
    Kuruçeşme Divan Otel
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Türk EÄŸitim Vakfı (TEV)’nın 2012-2013 eÄŸitim yılında yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas yapmaya hak kazanan 74 genç...
  • Otel YöneticiliÄŸi Lisans Programı,
    Hüsnü Özyeğin
    The Marmara
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Alanında Türkiye’nin ilk ve tek akademik programı olma özelliÄŸine sahip ÖzyeÄŸin Üniversitesi (ÖzÜ) Otel YöneticiliÄŸi...
   Ä°ÅžTE KULÄ°S     
   YAZARLAR     
Ali AÄŸaoÄŸlu
Matadorlar piyasaların canını sıkacak
“Ä°spanya yardım için ne zaman baÅŸvuracak?” Ekim ayının sorusu ...
   E-POSTA LÄ°STESÄ°     
Listemize kayıt olun, finans dünyasının gelişmeleri e-postanıza gelsin.
   ANKET     
En iyi kredi kartı hangisi?
Axess
Bonus
Maximum
World
Ziraat
 Sonuçlarý göster   
   FACEBOOK     
 
 
   

YASAL UYARI : www.istefinans.com sitesinde ve sitenin içinde yer alan haberler ve yazarların, yorum, görüş, öneri ve raporları "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 
 
     
 
HABER   Ekonomi | Borsa | Ä°ÅŸ dünyası | Altın | Kulis | Gündem | Röportaj | Spor
FOTO GALERÄ°   Finans | YaÅŸam | Magazin | Otomobil | Teknoloji | Borsa | Karikatür | Haber
VÄ°DEO GALERÄ°   Finans | Gündem | Borsa | YaÅŸam | Yatırım | Ekonomi
ETÄ°KETLER   Türkiye | George Soros | bankacılık | BDDK BaÅŸkanı Mukim Öztekin | Merkez Bankası BaÅŸkanı Erdem Başçı | Ali AÄŸaoÄŸlu | HSBC | Piyasalar
Ä°ÅžTE FÄ°NANS   Tüm Haberler | Gazeteler | GiriÅŸ sayfam yap | Favorilere ekle | Hakkımızda | Künye | Ä°letiÅŸim | Reklam | Sitene ekle