Günün Tüm Haberleri   |   Gazete Birinci Sayfaları   |   GiriÅŸ sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Hakkımızda   |   Künye   |   Ä°letiÅŸim   |   Sitene haber ekle   |   RSS
 
  3 Mayıs 2024 Cuma  
 
   
   
 
28 AÄŸustos 2012 Salı - 07:28

Şikayet üstüne şikayet yağıyor: İşte kırılmaz cam...

Samsung’un amiral gemisi olarak gösterilen akıllı telefonu Galaxy S3'e de şikayet yağıyor.

Şikayet üstüne şikayet yağıyor: İşte kırılmaz cam...

ABD'de patent davasını kaybeden ve 1 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum olan Samsung’un amiral gemisi olarak gösterilen akıllı telefonu Galaxy S3'e de ÅŸikayet yağıyor. Åžirketin davayı kaybetmesinin ardından piyasa deÄŸeri yüzde 8 azalırken 12 milyar dolar da zarara girdi. Samsung'un patent ihlalleri yüzünden pek çok ürünü kendi ülkesi olan Güney Kore'de bile yasaklanmıştı.

Çıktığı günden bu yana en çok satış yapan telefonlar arasında yer alan Samsung Galaxy SIII'e özellikle dayanıksız camları, ses kesintisi ve renk atması konularında tüketicilerden her gün tepki yağıyor.

Kısa bir süre önce Türkiye pazarına 2 bin lira ücretle giren Samsung'un amiral gemisi Galaxy SIII'ü Türk tüketicisi ÅŸikayet bombardımanına tuttu. Iphone 4S'e rakip olarak piyasaya gieren Galaxy SIII için en çok ÅŸikayet edilen konuların başında ekranın mor renge dönmesi, ses iletememesi ve iyi çekim yapamaması olarak gösteriliyor. Tüketiciler ayrıca Apple ile birlikte en çok kazanan telefon üreticisi olan Samsung'un yapılan ÅŸikayetleri dikkate almadığı konusunda da hemfikir. Ä°ÅŸte sikayetvar.com, sikayetim.com ve bilgimanya.com'a bildirilen yüzlerce ÅŸikayetten sadece birkaçı:

Dayanıklı ekran bu mu?

(Merve S.) Bir hafta önce aldığım Samsung Galaxy SIII model cep telefonumun ekranı telefonu aldıktan 2 gün sonra kırıldı. Ekranda ciddi bir hasar var ve yetkili servisler benden kullanıcı hatası diye 450-470 TL arasında ekran yenileme ücreti istiyor. Telefonu aldığım bayiden bana kırılmaz, kristal ekran, dayanaklılığı çok fazla, yere düÅŸürseniz bile telefonun ekranına birÅŸey olmaz bilgisini verdi. Ozellikle bu konunun üstünde durduÄŸum halde telefonun ekranının kırılmayacagini belirttiler. Telefonum ise çantamın içindeyken çantamın yaklasık 1 metre yükseklikteki bir masadan düÅŸmesi sonucunda ekranı kırıldı. Dayanıklı, kristal ekran dedikleri bu mu? GörüÅŸtüÄŸüm teknik servisler ise bana ekranda ciddi bir hasar var, bu telefonu düÅŸürme iÅŸi deÄŸil bu telefon ciddi bir hasar almış, garanti dışı diyorlar.

Elemanlar çok kaba

(Merve S.) Yetkili servislerin tutum ve tavırları hiç ama hiç hoÅŸ deÄŸil.. Ayrıca ürünü ilk aldığım günden beri karşı tarafa benim sesim gitmiyor, ara ara kesiliyor. Bunu da belirttim ama telefonun ekranı aynı zamanda kırıldığı için direkt telefonu düÅŸürdüÄŸüm için olduÄŸunu düÅŸünüp yardımcı olmuyorlar. Samsung tanıtımını yaptıgı ve bayilerde yetkilendirdiÄŸi satış danışmanlarının arkasında durmuyor ve insanları zor duruma sokuyor. Telefon en başından beri hasarlı ama ben bunu hiç bir ÅŸekilde anlatabileceÄŸim bir kiÅŸi bulmuyorum karşımda.. Problemime çözüm bulunmasını bir kenara bırakın, ne olduÄŸunu anlamaya çalışan bile yok.. Tüketici Haklarına da sikayet edeceÄŸim.

Fabrika hatasını bize yüklediler (Mesut S.)

08.07.2012 tarihinde satın aldığım, 15.07.2012'de de kullanmaya baÅŸladığım telefonda çerçeve ile camın birleÅŸtiÄŸi yerde içe doÄŸru yuvarlak bombe ÅŸeklinde minik bir kırık veya çizik ile renk farklılığı gördüm. Aldığımız yer yetkili servise yönlendirdi. Kutu ve aparatlarıyla 26.07.2012 tarihinde servise götürdüm ancak uygulanan iÅŸlem hiç söylendiÄŸi gibi deÄŸildi. Samsung tarafından çok saÄŸlam olduÄŸu belirtilen test videolarında yerlere atılan ÅŸuanki en pahalı telefon Galaxy SIII'üm yere düÅŸmediÄŸi hatta aynı cepte anahtarla birlikte dahi taşınmadığı halde sanki ben zarar vermiÅŸim gibi konuÅŸuldu. 2 bin lira verdiÄŸim telefonun fabrika hatasının sonucunu ben çekmek zorunda deÄŸilim. Telefonun yere düÅŸmediÄŸi darbe yemediÄŸi zaten çok açık ne çerçevede bir darbe var ki camdaki sorun çerçevenin birleÅŸtiÄŸi yerde çerçeve hasar görmeden oranın hasar görmesi imkansız gibi birÅŸey.Camın diÄŸer taraflarındada hasar yok.Ama nedense bana direk deÄŸiÅŸtirmezler sizin hatanız dendi.

Teknik servis ilgilenmedi

(GÄ°RAY D.) Samsung Galaxy SIII'ün ekranı, aldıgımın ikinci günü mor renk aldı. Tekrar aldığım yere götürdüm. Telefonu teknik servise göndermeleri gerektiÄŸini söylediler Telefon Teknık servise gitti hala orada. MüÅŸteri memnuniyeti diye bağırıyorlar ancak nasıl müÅŸteri kaybettiklerini bilmiyorlar.

Kendi kendine kapanıyor

(BURAK) Telefon ilk bir hafta sorunsuz olarak çalıştı ancak daha sonra görüÅŸme sırasında telefon kendi kendine sık sık kapanmaya baÅŸladı. Daha sonraki günlerde ise gelen ve giden çaÄŸrılarda ses sorunu yaÅŸandı. Fabrika ayarlarına girip telefonu sıfırlamak veya telefonu kapatmak çözüm olmadı. Teknik servisin incelemesinin ardından telefonum yenisi ile deÄŸiÅŸtirildi. Telefonların kesinlikle taklit olmadığını orjinal olduÄŸunu ancak firma tarafından gidilen seri üretim yönteminden dolayı bu aksaklıkların yaÅŸandığını söylendi.

Güncelleme sorunu var

(HÜSEYÄ°N) Ben 2 aydır kullanıyorum sorunum yoktu ama bu aralar güncellemelerden sonra sorun yasıyorum.
Örnek internete bazen girmiyor, donma yapıyor ve rehberi geç acıyor

Aniden ekran gitti

(AYHAN) 1 ay kadar önce SIII aldım. Birden bire internetteyken ekran gitti. Bütün fonksiyonlar çalışıyor ekran görüntüsü gelmiyor. Servise gönderdik. Yapılmasını bekliyoruz.

Kameram çalışmıyor

(ŞİNASÄ° OTLU) Galaxy SIII alalı 10 gün olmasına ve günde kışı kısa en fazla 6 kez görüÅŸmeme raÄŸmen ÅŸarjım sadece 7-8 saat gidiyor ve kameram da çalışmıyor. Memnun deÄŸilim.Tavsiye üzerine aldık ancak 4 saat kullanabildik. Sonrasında ne olduysa ÅŸu an ne arayabiliyorum ne de aranabiliyorum.

Sesim gitmiyor

(CEREN) Çok isteyerek ve hevesle aldım daha 1 ay olmadan ses problemi yaÅŸadım. Karşı tarafa sesim gitmiyor.

Ä°kinci gün sorun yaÅŸadım

(Adını vermedi) Samsung SIII aldığımın 2. Günü ses sorunu çıkarmaya baÅŸladı. Ne zil sesi ne de karşıdan gelen aramalara yönelik sesler alabiliyorum. Müzik sesleri de açılmıyor. Servise götürdüm 35 gün beklememi söylediler. Telefon elime geldi ancak ÅŸimdi de karşı taraf benim sesimi duymuyor ve internette dedikleri kadar çok hızlı deÄŸil. FotoÄŸraf çekimi de kalitesiz. Ekranın parlaklığı sizi yanıltmasın fotoyu bir çıkarın bakın nasıl soluk çekiyor?

Teknik servis bir ÅŸey bilmiyor

(MEHMET Ç.) Çok kısa bir mesafeden yere düÅŸtüÄŸü için camı kırıldı. 500 - 600 liralık bir ekran yenileme ücretiyle eski haline dönebileceÄŸi belirtildi. Bu paraya yeni bir telefon alınır. Ayrıca Samsung müÅŸteri yetkililerinin hiçbir ÅŸey bildiÄŸi yok sorulan sorulara cevap veremiyorlar.

35 günde bozuldu

(ULUHAN BOZKURT) Ä°nternet üzerinden takriben 35 gün önce satın aldığım cihazım arka kamerasında problem çıkardı. Bir hata oluÅŸtu uyarısı veriyor. Kendilerine baÅŸvuruda bulunduÄŸumda ilk 30 gün gelseydiniz ürünü deÄŸiÅŸim yapardım ama ÅŸu an ben aracı olacağım Samsung'a göndereceÄŸim diyor.

Şarj aleti hatalı

(MESUT T.) AF409E80 sipariÅŸ numarası ile 30.07.2012 tarihinde sipariÅŸini yaptığım ve 01.08.2012 tarihinde elime geçen Samsung Galaxy SIII model telefonumun kutusunu ilk açtığımda ÅŸarj aletinin hatalı gönderildiÄŸini gördüm ve bu durumu Sanalreyonum.com'a ilettim. Ayrıca bu gün karanlık bir ortamda resim çekmek istediÄŸimde cihazın flaşının patlamadığını ve karanlık ortamlarda resim çekmediÄŸini gördüm.

Malının arkasında değil

(FAHRETTÄ°N D.) Samsung reklam yaptığı en çok satan telefonu Galaxy SIII aldım. Bir hafta sonra elimden düÅŸtü ekranı kırıldı. Garantiye gönderdim 1 bir aydır ekran gelecek. Samsung sattığı malın arkasında deÄŸil. Ben bilmem servis bilir diyor.

Åžarj olmuyor

(Ä°LKER K.) Geçen ay Samsung Galaxy SIII marka cep telefonu aldım. Aldıktan yaklaşık 10 gün sonra (23. 07. 2012) tarihinde telefon ÅŸarj olmamaya baÅŸladı ve yetkili servise götürdüm. Telefonun deÄŸiÅŸeceÄŸini söylediler. 18 gündür bekliyorum ki bu telefon deÄŸiÅŸim için samsung tarafından onaylansın. Servis çok ağır hareket ediyor ve müÅŸteri memnuniyeti kesinlikle gözetilmiyor. Bir daha Samsung marka varsakalem pil dahi almayacağım.
Bugün

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORÄ°DEKÄ° DÄ°ÄžER HABERLER
Türkiye'nin enerji devi için şok karar!
Tüm kamu ihalelerinden 6 ay süreyle yasaklandı
'Usta'lık eseri için Medical Park'ı satıyor
Medical Park'ın kurucusu Muharrem Usta, yeni hastane zinciri Liv Hospital ...
Kombassan'da hesaplaşma zamanı
Yeşil sermaye mağdurunun Almanya’da kazandığı davayı Yargıtay geçerli saydı
 
208 Bin ölü şirket gömülecek
YÜZ binlerce şirketin 40 yıllık tasfiye problemi sonunda çözüldü.
Para bitince koca fabrikayı bırakıp kayboldular
Şirket sahipleri pazartesi günü çeklerin ödemesini yaptı. Çekleri bulunan ...
Devleri bile BİM'ledi: Tüpraş ve Erdemir'i solladı
Borsada 7 yıllık süreçte hisseleri 18 kat değerlenen BİM 6.6 milyar dolar ...
 
Atlasjet’te kavga tam gaz
Atlasjet Havayolları’ndaki sorunlar, Isparta’daki uçak kazasının ardından gün yüzüne çıktı.
Pes! Rötarda rekor kıran THY'ye havacılık Oscar'ı
Rötarlarla yolcuları çıldırtan Türk Hava Yolları, havacılık sektörünün ...
Turkcell'de yabancı ortaklardan bağımsız üye manevrası
Tukcell'de genel kurula iki gün kala yabancı ortakların hamleleriyle boşa çıkarılmak isteniyor.
 
 
   PÄ°YASALAR     
       
  32,3266   34,8441  
       
  10.277,000   2.390,4900  
   GÃœNÃœN MANÅžETLERÄ°     
 
Günün tüm haberleri »
   BASIN TOPLANTISI & AJANDA     
  • Ekonomi
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk
    Ceylan Intercontinental
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Ekonomi Gazetecileri DerneÄŸi (EGD) BuluÅŸmaları devam ediyor... Bu kapsamda 7 Haziran 2012 PerÅŸembe günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik...
  • EÄŸitim
    Türk Eğitim Vakfı
    Kuruçeşme Divan Otel
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Türk EÄŸitim Vakfı (TEV)’nın 2012-2013 eÄŸitim yılında yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas yapmaya hak kazanan 74 genç...
  • Otel YöneticiliÄŸi Lisans Programı,
    Hüsnü Özyeğin
    The Marmara
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Alanında Türkiye’nin ilk ve tek akademik programı olma özelliÄŸine sahip ÖzyeÄŸin Üniversitesi (ÖzÜ) Otel YöneticiliÄŸi...
   Ä°ÅžTE KULÄ°S     
   YAZARLAR     
Ali AÄŸaoÄŸlu
Matadorlar piyasaların canını sıkacak
“Ä°spanya yardım için ne zaman baÅŸvuracak?” Ekim ayının sorusu ...
   E-POSTA LÄ°STESÄ°     
Listemize kayıt olun, finans dünyasının gelişmeleri e-postanıza gelsin.
   ANKET     
En iyi kredi kartı hangisi?
Axess
Bonus
Maximum
World
Ziraat
 Sonuçlarý göster   
   FACEBOOK     
 
 
   

YASAL UYARI : www.istefinans.com sitesinde ve sitenin içinde yer alan haberler ve yazarların, yorum, görüş, öneri ve raporları "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 
 
     
 
HABER   Ekonomi | Borsa | Ä°ÅŸ dünyası | Altın | Kulis | Gündem | Röportaj | Spor
FOTO GALERÄ°   Finans | YaÅŸam | Magazin | Otomobil | Teknoloji | Borsa | Karikatür | Haber
VÄ°DEO GALERÄ°   Finans | Gündem | Borsa | YaÅŸam | Yatırım | Ekonomi
ETÄ°KETLER   Merkez Bankası | altın | Kredi kartı | Denizbank | Ziraat Bankası | Akbank | Hayati Yazıcı | BaÅŸbakan ErdoÄŸan
Ä°ÅžTE FÄ°NANS   Tüm Haberler | Gazeteler | GiriÅŸ sayfam yap | Favorilere ekle | Hakkımızda | Künye | Ä°letiÅŸim | Reklam | Sitene ekle